רעיונות לחופשה בגליל המערבי

בא לכם ליהנות בצפון עם טבע ונוף, רוגע ושקט או פעילות אקסטרים ממש לפי בחירה? במאמר הבא אספנו עבורכם מספר הצעות לפעילויות שיתאימו גם למשפחה, לזוגות או לקבוצות.

חוויית אקסטרים בגליל

אם כבר הזכרנו אקסטרים – אולי כדאי להתחיל מהפארק האתגרי באגם מונפורט

בישוב מעלות הוקם פארק אקסטרים שמלבד פעילויות האקסטרים שנבנו על גבי ארבע קומות של מתקנים בכל מני דרגות קושי , שבילי טיפוס ומתקנים קיר סנפלינג, קיר טיפוס נדנדה ענקית באנג'י ואומגה, תוכלו למצוא גם שייט בסירות באגם, החלקה על הקח, קארטינג, סגווי, רייזר ועוד.

יופי של מקום להפעיל את כל הגוף ולא למבוגרים בלבד- למקום ניתן להגיע גם עם ילדים וגם כזוג ולהתאים את הפעילות לרמה וליכולת.

מסלול לטיול

ואם בטיול רגלי אתם חפצים – אחד ממסלולי הטיול האהובים בגליל המערבי הוא כמובן טיול בנחל שרך- בצת הקרוי לא לחינם גם היער המכושף.
המסלול מתחיל בקיבוץ אילון והוא משלב הליכה של 5 ק"מ ביער שבו סוגי עצים שונים, טחנות קמח עתיקות , מערת נטיפים ושרידי חווה חקלאית מהתקופה הרומית.

איפה לישון?

את הערב והלילה תוכלו להעביר באותו קיבוץ אילון שממנו יצאתם למסלול ההליכה אליו תוכלו גם להגיע בהליכה מסיום המסלול של הנחל
במלון שלל חדרים או דירות אירוח שמכל אחד מהם נשקף נוף ירוק של מרחבים ועצים ובעיקר בשקט.

כמובן שניתן לבחור ללון במקום אחר כמו לדוגמא באחד מהצימרים המפנקים במתחם פיבקו וילאג' שבקיבוץ כברי שיתאימו למשפחה או לזוג והם כוללים אבזור ברמה גבוהה שכולל ג'קוזי וכמובן נוף מהמם.
קצת אומנות

אחת מהפעילויות שתוכלו ליהנות מהן בקיבוץ עצמו היא ביקור בגלריות אומנות בקיבוץ. הגלריה של יחיאל שמי הפסל זוכה פרס ישראל תושב הקיבוץ שהוקמה ב1977 שפתוחה גם בשבת בצהריים. מקום נוסף מומלץ לביקור הוא סדנת התחריט במרכז גוטסמן שבה נוהגים אומנים שונים ליצור אמנות ובה נין ליהנות מתערוכות מתחלפות של אמנים שונים מהארץ ומהעולם.

איפה לאכול?

כל מי שמחפש מסעדה בצפון חייב לבקר לפחות פעם בחייו במסעדת אדלינה שבקיבוץ כברי. המסעדה היא אחת מהוותיקות שבמסעדות הצפון והיא מסעדת שף שמתגאה בבחירת חומרי הגלם האיכותיים מהגליל שמעניקה תפריט ים תיכוני עם נגיעות ספרדיות. אחת מהמנות המומלצות והידועות במקום היא ארוחת טאפסים שכוללת מבחר גדול של מנות שונות שכוללות קרפצ'ו של דג ים, פטיפור כבד עוף, פלפלים קלויים עם עגבניות, פטה וזיתי קלמטה, והכל איכותי וצבעוני להפליא. בנוסף במקום בשרים איכותיים שמגיעים במנות לא שגרתיות כמו סינטה בלוויית בייקון, שצלויים יחד ברוטב של ציר עוף ומוגשים על גראטן של פסטה ברוטב שמנת וטראגון, או מנה של כבד עוף שמוקפץ ביין מארסלה ובצל ומוגש על קינואה, ובנוסף שלל מנות של דגי ים טריים, פירות ים, קינוחים ומבחר יינות מיקבי האזור.

זו מסעדה שלא מספיק להגיע אליה פעם אחת ולכן מומלץ לתכנן פעילויות מסביב ולחזור אליה שוב ובדיוק מהסיבה הזו כדאי להזמין מקום מראש ולתאם את ההגעה שלכם
את שאר הטיול תוכלו לתכנן מסביב.

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email