מסעדת שף

אדלינה

מסעדת אדלינה היא בין הותיקות מבין מסעדות השף בצפון, ומהראשונות שנפתחו בגליל המערבי.
המסעדה נפתחה מתוך רצון לשרת את תושבי האזור והאורחים הרבים שפוקדים את הצפון בסופי השבוע ובחופשות החגים.

החזון הוא של המסעדן אילן אופנהיימר בעל בית קפה ומסעדה פינגוין בנהריה ושל אדלינה חברת קיבוץ כברי.
בעת שאילן הצטרף לקורס בישול שערכה במקום החליטו שיש לנצל את הפוטנציאל הגנוז בבית האבן בקיבוץ כברי, שבראשית ימיו שימש כבית התרבות של הקיבוץ.
המבנה, שהוקם מכספי הפיצויים שקיבלו חברי הקיבוץ, שבעברם היו ממקימי בית הערבה, ישוב שננטש לאחר קרבות קשים במלחמת העצמאות.
אך לא רק המבנה הסעיר את דמיונם, גם הנוף הנגלה, מראש הנקרה ועד הרי הכרמל שכל המפרץ הכחול נפרש לפניהם, את כל אלה הם רצו לחלוק עם האורחים שיבואו למסעדת השף.
הם הבינו שאוכל טוב במקום יפה כל כך זו נוסחה טובה למסעדת שף, כך האמינו.

הם הצליחו לרתום את הקיבוץ לחזון וקיבלו לידיהם את המבנה ומיד החלו להתאימו לשימוש החדש –
מסעדת שף – מבלי לפגוע במבנה:  למסעדה עיצוב כפרי יוקרתי,  חלל פנימי מרשים, עמודי אבן, קורות עץ, מרפסת עטורת גפן, ומסביב עצי זית וגן תבלינים עשיר.
במרכז המסעדה טאבון, הרבה לפני שהפך להיות פופלרי במסעדות שף במרכז הארץ.
בחלל המסעדה ממוקם גם חדר פרטי שבו ניתן לערוך אירועים או מפגשים עסקיים אינטימיים עד 14 אנשים.

אך יופי בפנים ובחוץ אינו מספיק בשביל להביא אורחים למסעדת שף בצפון ולאחר חיפושים נמצא שף בן הגליל, שלמד בבית ספר גבוה לבישול –
"בקורדון בלו" שבצרפת התפריט, שהוכן בקפידה מזמן לסועדים חווית אוכל של מטבח ים תיכוני עם נגיעות ספרדיות, תוך  הקפדה להשתמש במיטב חומרי הגלם שבגליל, בארץ ובעולם.
בתפריט מנת טאפאס עשירה ומגוונת בצבעים וטעמים, בשרים איכותיים, דגי ים טריים, פירות ים, קינוחים מהקונדיטוריה שלנו ומבחר יינות מיקבי האזור.

מסעדת אדלינה, שמה לעצמה מטרה, בתור מסעדת שף בצפון, לעזור ולקדם את תרבות האוכל והיין באזור ולכן מקפידה להחזיק יינות מאזור הגליל בלבד ומעדיפה קודם כל חומרי גלם מקומיים,
אך בלי להתפשר על האיכות, כדי לשמור על אוטנטיות ולקדם את אחד מהאזורים היפים בארץ ישראל.
מסעדת השף שלנו היא סך כל מרכיביה: המקום, הנוף והאוכל, כל אלה יחד מעניקים לסועד חוויה גסטרונומית ואווירת חופשה גלילית קלאסית.