נווט אלינו צור קשר 

על המטבח הים-תיכוני

התזונה הים תיכונית נחשבת לאחד מסוגי התזונה הבריאים ביותר בעולם. נערכו מחקרים רבים אשר בדקו את התזונה הים תיכונית והשפעתה על בריאות האדם, ומבדיקות מקיפות שנערכו נמצא שזו משפרת תפקודי לב וכלי דם, מאזנת לחץ דם גבוה, משפרת סיכויי החלמה במקרים של מחלות כרוניות, מאריכה תוחלת חיים, מסייעת להרזייה ואף משפרת את מצב הרוח.

מרכיבים

התזונה הים תיכונית מבוססת בעיקרה על שפע ומגוון של פירות וירקות טריים הנצרכים בעונתם, דגנים מלאים וקטניות, יין אדום, דגים, אגוזים, מגוון רחב של עשבי תיבול מקומיים, וכמובן שמן זית, אשר סגולותיו הרפואיות רבות מלציין במאמר זה. התזונה הים תיכונית ממעיטה בצריכת מוצרי חלב ועופות (עד פעמיים בשבוע) ובשר אדום נצרך גם הוא במינון נמוך. חלקו הקטן יחסית של הבשר בדיאטה הים תיכונית הבטיחה לו מקום מיוחד כבוד והוא נאכל באירועים חגיגיים. ביוון למשל, במשך שישה שבועות באביב, תושבי האי המסורתיים מתנזרים מבשר מטעמים דתיים, ואת תום הצום חוגגים עם כבש על האש.

גם בישראל נהוג לאכול מאכלי בשר באירועים משפחתיים, בחגים וביום העצמאות, ומקום בילוי פופולרי לחגיגת יום הולדת ולציון מאורעות משמעותיים בחיים הוא מסעדת בשרים איכותית. כאשר אנו צורכים בשר כדאי להקפיד שיהיה בשר איכותי ומעובד פחות ככל הניתן. בשר איכותי הוא מקור טוב לחלבון, חומצות אמינו, ברזל ואבץ, לכן חשוב שנוודא כי הבשר אותו אנו צורכים הוא אכן בשר מתוצרת מוכרת ואמינה. בשר איכותי צריך להיות בצבע אדום כהה, פסי  השומן בו בצבע חמאה לבנה, מוצק למגע ונטול ריח מוזר.

בשרים

מסעדות בשר ים תיכוניות מתמחות בצליית בשר ברמה גבוהה, וברחבי הים התיכון ניתן למצוא מסעדות ודוכני רחוב רבים שיגישו מאכלי בשר מגוונים צלויים, תבשילי או מאפי בשר ועוד. אף על פי שישנם מאפיינים דומים רבים, מסעדות בשרים במדינות השונות בים התיכון מתאפיינות במנות מסורתיות שונות, במסעדות בשר יווניות תוכלו למצוא מנות כגון גירוס, השווארמה היוונית העשויה באופן מסורתי מעוף, טלה או חזיר ועטופה בפיתה דמויית לאפה, מוסקה – מאפה שכבות העשוי מבשר טחון, חצילים ותפוחי אדמה, סופלקי – שיפודי בשר ולעיתים גם ירקות ועוד. במדינות לבנטיניות כגון סוריה ולבנון נוכל למצוא מסעדות המגישות מאכלים כגון קבב, קובה, מאשי – ירקות מגוונים (כגון קישוא, בצל ועגבנייה) הממולאים בתערובת בשר טחון ואורז, וכמובן את השווארמה – נתחי הבשר הצלויים והמתובלים המוגשים על פיתה. במדינות המצויות בדרום החוף האירופאי, כגון ספרד, נוכל למצוא מנות כגון הפאייה, העשוייה מתערובת של סוגי בשר משתנים, בין היתר עוף, חזיר וארנב, עם פירות ים, ירקות, אורז עגול, מוקפצת בשמן זית על מחבת גדולה ושטוחה.  

אין ספק כי המטבח הים תיכוני הוא אחד המטבחים הבריאים, הצבעוניים והטעימים, ואנו יכולים להנות מכל הטוב והשפע שלו. בתאבון ולבריאות!

  • חציל בטחינה ומאזטים | אדלינה - מטבח ים תיכוני


קיבוץ כברי
04-9523707