נווט אלינו צור קשר 
באיזה ציוד למסעדות, שפים משתמשים במסעדה שלהם?

באיזה ציוד למסעדות, שפים משתמשים במסעדה שלהם?

מסעדות שף בכל רחבי הארץ הפכו בשנים האחרונות למוקד עלייה לרגל עבור חובבי הקולינאריה בישראל.

מסעדות השף הישראליות הפזורות בכל הארץ משמשות בין היתר גם כמתמחי אירוח במסגרת היותן מסעדות לאירועים פרטיים ועסקיים וככאלה הן מחזיקות במערכות ציוד מתקדמות שלא יבייש אף מתחם אירועים מוביל מסוגו בארץ ובעולם.

מערכות הציוד באמצעותן מאובזרות כיום מסעדות שף בארצנו הקטנה, הן למעשה הגדרה כוללת לכל פריטי הציוד הנדרשים לצורך הפעלתן של מסעדות בצפון, בדרום ובמרכז הארץ, החל ממערכות ישיבה ואירוח, דרך מערכות כלי הגשה ועד למערכות ציוד מתקדמות לסביבת המטבח ועמדות הבישול, האפייה והצלייה.

מערכות ציוד אלו משווקות על ידי מספר חברות מובילות בתחום, כאשר חלק מהחברות משווקות ציוד למסעדות איכותי ומקצועי הציוד הנדרשות לצורך הפעלת מסעדות שף ומסעדות לאירועים וחלק מהחברות ממקדות את פעילותן לפריטי ציוד ספציפיים בתחום.

כל שף ומערכות הציוד המועדפות עליו

מאחורי ההילה הקולינארית של מסעדות השף בארץ ובעולם, עומדים צוותי עבודה האמונים על חווית האירוח של כל סועד/ת.

צוותים אלו נעזרים במערכות ציוד שונות שברוב המקרים נרכשות בהתאם לדרישות שף המסעדה וצרכי האירוח והרכבת התפריט במסעדה.

כל שף מנסה לייחד את מנות האוכל עליהן הוא מופקד באמצעות אלמנטים שונים הקשורים לטיב חומרי הגלם ורכיבי המנות ולשיטות הבישול, האפייה והצלייה השונות אותן הוא מיישם או מפתח לאורך השנים.

במקביל, כל שף בוחר לעצמו את סביבת העבודה המועדפת עליו הכוללת בתוכה את כל מערכות הציוד הנדרשות לו לצרכי יצירתו הקולינארית.

כיום, נהוג בכל מסעדת שף הפותחת את שעריה בפני הקהל הרחב, לערב את השף הראשי בכל הליכי התכנון והעיצוב של סביבת המטבח והמסעדה וזאת לצרכי התאמת הקו העיצוב של המקום למנות האוכל השונות המוגשות בתפריט.

מטבחי שף ידועים כסביבת עבודה דינמית ויצירתית המחייבת את כל אחד ואחת מאנשי הצוות הפועלים במקביל לשף המסעדה, לפעול בדיוק מרבי בהתאם להנחיותיו של השף המוביל ובהתאם למרכיבי המזון וחומרי הגלם השונים המרכיבים כל מנה ומנה המוגשת במקום.

צוות העובדים במטבחי השף ידועים בכינוי סו-שף (עוזרי שף) והם אלו האמונים על השלמת יצירתו של השף בכל פעם מחדש ולכל מנה המוגשת במסעדה.

סביבת עבודה זו המצויה לרוב "מאחורי הקלעים" של הסועד/ת במסעדה היא מעין "מפעל קולינארי" הפועל בקצב גבוה ומחויב לדיוק מקסימאלי על מנת לשמר את אנינות הטעם של כל מנה ומנה. לצורך כך, מערכות הציוד המשמשות את אנשי המטבח חייבות להיות בעלות איכויות גבוהות במיוחד,

והן חייבות לעמוד בכל התקנים הנדרשים בחוק רישוי העסקים בישראל החל על כל ענף המזון והמסעדנות.

מערכות ציוד מתקדמות אלו מאבזרות כיום כל מסעדת שף ברחבי הארץ והן נרכשות בהתאם לדרישותיו המדויקות וצרכיו של השף במקום.

 


קיבוץ כברי
04-9523707