נווט אלינו צור קשר 
הערכת כמות האוכל שתתאים לאירוע שלכם

הערכת כמות האוכל שתתאים לאירוע שלכם

אחד הדברים הכי קשים שיש כשמתכננים ארוחה, בין אם מדובר על ארוחה ביתית ובין אם מדובר על ארוחה לאירוע היא להעריך את כמות האוכל שתתאים לאירוע.

גם אם אתם יודעים את כמות האנשים שמוזמנים לאירוע שלכם, אתם אף פעם לא יכולים לדעת כמה אורחים באמת יגיעו ומעבר לזה, אתם אף פעם לא יכולים להיות בטוחים כמה האורחים יאכלו ואיזה מנות יזכו להתלהבות גדולה יותר מאחרות.

משיחה שערכנו עם שף ארועים בצפון, גילינו כמה טיפים, שיכולים לסייע מאוד לכל אחד ואחת מאיתנו, להעריך נכון את כמות האוכל הרצויה לאירוע.

ריכזנו לפניכם שבעה טיפים חשובים שיכולים לעזור לכם מאוד בהחלטה בנוגע לכמויות האוכל.

1. לדעת מראש את כמות המוזמנים: הטיפ הראשון הוא לתכנן את כמות המוזמנים הצפויה ולהשתדל לוודא מראש עם האורחים מי מתכנן להגיע. אישורי הגעה מסייעים מאוד בהצלחת ההערכה של כמויות האוכל.

2. לעשות הפרדה בין מבוגרים לילדים: עניין נוסף שחשוב לשים לב אליו כשמחשבים כמויות אוכל לאירוע הוא מי המוזמנים שלכם. אי אפשר לחשב את כמות המזון לילדים ולמבוגרים בצורה זזה וכמובן, שמעבר לשוני בכמויות האוכל שמבוגרים וילדים אוכלים, חשוב לבצע הבחנה בסוגי המזון.

3. להתאים את הכמויות לשעת האירוע: שעת האירוע היא קריטית כשמדובר בהערכת כמות מזון. אם זה אירוע בוקר סביר שתצטרכו פחות מזון ביחס לאירוע צהריים או ערב.

אם אתם מזמינים אנשים לאירוע בשעה מאוחרת בערב, צאו מתוך הנחה שסביר להניח שהרוב כבר אכלו ארוחת ערב והם מצפים לערב קוקטיילים עם מנות קטנות לנשנוש.

4. להכין כמות גדולה יותר ממנות פופולאריות: מומלץ תמיד להיערך לכמות גדולה יותר של מנות פופולאריות. פשוט מאוד לדעת מה אנשים אוהבים ואם אתם רוצים להכין מנות ייחודיות עם טעמים שונים ומגוונים, קחו בחשבון שלא כולם יטעמו ויכול מאוד להיות שהרוב יעדיפו לבחור במוכר והבטוח.

5. לבחור בין מנות גדולות לקטנות: הבחירה בין מנות קטנות לגדולות חשובה. אם אתם מתכננים להגיש באירוע מנות גדולות, אתם יכולים להציע פחות מנות ולחלופין, אם אתם בוחרים במנות קטנות, חשוב מאוד להכין כמות גדולה של מנות לכל אורח.

6. להגיש תוספות חמות ולחם: תמיד כדאי להגיש גם תוספות ולחם לצד הארוחה, כדי להבטיח שגם לאורחים הרעבים יהיה תמיד מה לנגב לצד המנות העיקריות.

7. תמיד לעגל כלפי מעלה ולא כלפי מטה: הטיפ השביעי והחשוב מכולם, הוא תמיד לעגל כלפי מעלה.

גם אחרי שביצעתם הערכה מדויקת של כמויות האוכל הרצויות באירוע שלכם, קחו בחשבון שתמיד יכולים להגיע אורחים לא צפויים ומעבר לזה, תמיד יכולים להיות שהאורחים שלכם יגיעו רעבים מהצפוי.

לכן, חישוב כלפי מעלה הוא הכרחי כשמדובר במזון לאירועים, מהסיבה הפשוטה שאתם לא רוצים חלילה שמישהו מהאורחים יישאר רעב או שיקרה מצב שבו מישהו מבקש מהמלצר מנה והוא נענה בתשובה שלילית.

 


קיבוץ כברי
04-9523707